LETVENIKI
Phone
Pon - Pet
7:00 - 14:00

040-419-367

media

Vsi naši izdelki so narejeni iz kakovostnega lesa, ki zagotavlja dolgotrajno uporabo. Pravilna nega bo še podaljšala življenjsko dobo igral.

Les je naraven material, ki lahko zdrži dolgo časa, če ga pravilno zaščitimo in vzdržujemo. Igrala na prostem so izpostavljena sončni svetlobi in vlagi. Življenjsko dobo podaljšamo z ustreznimi premazi.

       * Igrala postavimo na leseno, peščeno ali betonsko podlago, na kateri ne zastaja voda. Na golo zemljo ali trato jih ne postavimo, saj bo les sprejemal vlago iz tal in začel gniti. Podlago lahko namestimo le na mestih, kjer se dotika tal.

       * Če igrala stojijo pod streho, jih lahko zaščitimo z impregnacijskim oljem. Olje mora imeti UV zaščito, sicer se bo les razbarval. Igrala premažemo v skladu z navodili proizvajalca, običajno enkrat ali dvakrat letno. Impregnacijsko olje ni primerno za zaščito igral, ki so izpostavljena dežju.

       * Igrala, ki stojijo na prostem, pred postavitvijo premažemo s prozornim zaščitnim lakom, ki mora vsebovati UV absorberje. UV absorberji preprečujejo razbarvanje lesa. Premaz obnavljamo vsake dve leti.

Igrala mesečno pregledujemo. Če se pojavijo poškodbe na premazu, jih čim prej odpravimo.

Umazana igrala čistimo s krpo ali mehko gobo, ki jo namočimo v vlažno vodo. Pri trdovratnejši umazaniji lahko uporabimo milnico. Zasušeno blato odstranimo z uporabo sirkove krtače. Ne uporabljamo žičnatih krtač, žičnatih mrežic ali grobih gob, ker lahko poškodujemo zaščitni premaz in les. 

  • Sep 03, 2020
  • Comments: 0